Дейности

Животновъдство и земеделие


Животновъдство

От пролетта на 2010 г. към многобройните сфери на дейност на ЛИТЕКС КОМЕРС АД се включва и животновъдство. В момента компанията разполага с общо
500 говеда разпределени в четири породи - стадо Синьо белгийско говедо, стадо Хелефорд, стадо Абердин ангурско говедо и две стада Лимузин. Фермата е разположена около село Соколово, Ловешка област. Разполага с отделни навеси, изградена канализация и собствен водоизточник.

ЛИТЕКС КОМЕРС АД е избрала свободното пасищно отглеждане и грубия фураж през зимата за свойте животни с цел производството на качествено и екологично чисто месо. Отглеждат се и телетета за угояване и продажба, като търговията е насочена главно към износ извън пределите на страната.

Земеделие

От есента на 2010 г. ЛИТЕКС КОМЕРС АД навлиза в земеделието и бизнеса с земеделски култури. Компанията разполага с
50 000 дка обработваеми площи и е регистриран производител с основен предмет на дейност - производство и търговия със слънчоглед, пшеница, ечемик и царевица, както и фуражни стоки като тревна смеска, ливадно сено, силажна царевица. Нивите са разположени в Ловешка област, а за отглеждането на различните земеделски култури се използват най-добрите световни техники.

В дългосрочен период компанията има планове за разширяване на дейността и
удвояване на обработваемите площи в следващите 3 години.
 

News

    • (Очаквайте скоро)