Дейности

Изкуство


ЛИТЕКС КОМЕРС притежава най-богатата колекция на стари български майстори. Картини на автори като Златьо Бояджиев, Владимир Димитров – Майстора, Бенчо Обрешков, Стоян Венев, Светлин Русев, Валентин Узунов, Иван Мърквичка, Емил Стойчев, Петър Мичев и др. заемат достойно място в тази неповторима подборка. Колекцията непрекъснато се обогатява с нови шедьоври.

В бъдещата нова офис сграда на ЛИТЕКС, ще бъде направена галерия, където колекцията ще е на постоянно изложение. Така това изкуство, собственост на дружеството, ще бъде достъпно не само за служителите и гостите на офиса, но и за всички други посетители.

Считаме, че в съвременното динамично развиващо се общество, не трябва да се губи културната връзка между поколенията. Именно за това, ЛИТЕКС смята за необходимо запознаването на възможно по-широк кръг от хора с националното ни изобразително изкуство. Колекцията е изключително ценна и събирана с много усилия и средства.

Четири поредни години ЛИТЕКС КОМЕРС организира провеждането на уникален по рода си шестдневен музикален фестивал в град Ловеч. Съвместно с община Ловеч и фондация Красив Ловеч, дружеството реализира над 20 мега концерта. В събитието взимат участие български и световно известни изпълнители като: Uriah Heep, Nazareth, Twisted Sister, W.A.S.P. Ace of Base, MORANDI, Еurope и други.

News

    • (Очаквайте скоро)